

SYMPOSIUM PROGRAM SCHEDULE

SATURDAY ~ AUGUST 13, 2022

Please note Program Schedule is on Eastern Time and subject to change.

10:30-11:00 AM ET	Lobby Opens to Network and Visit with Sponsors
11:00 - 11:15 AM	Opening Remarks/Navigating the Platform with UOAA's President, Jim
	Murray and Executive Director, Christine Ryan
11:15-11:35 AM	Keynote Address with Comedian and fellow ostomate, Louie Green
11:35-11:45 AM	10-Minute Break
11:45 AM – 12:30 PM	 Three 45-Minute Concurrent Educational Sessions: "What Your Surgeon Never Told You: The Secrets of the 'Big 4' Stoma Types and What is Involved in Making Them" with Dr. Rob Fearn "Peristomal Skin Issues and Challenges" with WOC Nurses, Lara Dupree and Angela Richardson "Preparing for the Future – Where You Live Matters: Aging in Place With an Ostomy" with Jeanine Gleba and Susan Mueller
12:30 – 12:40 PM	10-Minute Break
12:40 – 1:25 PM	General Session - "The Ostomy BUZZables: What's BUZZing in the Ostomy World" with WOC Nurse, Joy Hooper
1:25 – 1:45 PM	20-Minute Break to Network and Visit with Sponsors
1:45 – 2:30 PM	 Three 45-Minute Concurrent Educational Sessions: "Complications of Parastomal and Stomal Hernias" with Dr. David Beck "Sexuality and Intimacy for Ostomates" with Dr. Neil Nandi "Affiliated Support Groups - Standards for Success" with Brenda Elsagher and Belinda Hayden
2:30 – 2:40 PM	10-Minute Break
2:40 – 3:25 PM	 Three 45-Minute Concurrent Educational Sessions: "Nutrition and Hydration Nuggets for the Ostomate" with Judy Madura, WOC Nurse and Registered Dietitian "Ostomy Travel – The Ins and Outs and Ups and Downs! with George Salamy and Millie Parker Young Ostomates Get Together with Molly Atwater-Pulisic and Collin Jarvis
3:25 – 3:55 PM	20-Minute Break to Network and Visit with Sponsors
3:55 – 4:40 PM	General Session – "If You See a Toilet in Your Dreams, Do NOT Use It! Emotional Support, Quality of Life and Humor" with Dr. Janice Beitz
4:40 – 4:55 PM	Closing Remarks with Magen Cherry and preview of UOAA's 2023 National Conference (August 10-12, 2023 in Houston, Texas)
4:55 – 5:00 PM	Wrap Up Comments
5:00 – 5:30 PM	Lobby Open to Network and Visit with Sponsors